Robii Domnului Cei Blestemaţi (7)

Robii:    partea 1    partea 2    partea 3    partea 4    partea 5     partea 6

Din senin vorbe grave incepură sa se facă auzite din fundul gropii-temniță, de unde baba Parascheva incepu sa blesteme şi să rostească incantaţii sanscrite malefice.

Cu toţii simţiră un fior de groază străbătându-i din creştet până în tălpi la auzul bolboroselilor de neînţeles pentru ei. Blestemele păreau că urcă spre cer din gaura în care era îngropată baba Parascheva, ca nişte vălătuci diavoleşti de fum.

Ţiganii cohani simţiră şi ei furia fără margini a Vrăjitoarei Parascheva. Nicicând nu o auziră scoţând atâtea blesteme la un loc, unite într-o frază lungă şi fără de sfârşit.

Zeităţi demult apuse, demoni ai Iadului şi spirite ale morţilor erau invocaţi în mantre ale răului, de acolo din fundul gropii, ce răsuna lugubru în ecoul vocii preschimbate a vrăjitoarei Parascheva.

Cohanii din afară începură şi ei să repete în cor vraja sanscrită blestemată, sporindu-i în acest fel puterea, vraja sunând acum ca o rugăciune a unui cor bisericesc din zilele de Duminică…   Doar că acum rugăciunea lor suna adunarea tuturor relelor şi nenorocirilor de sub pământ, aici în curtea boierilor Lambru.  Rând pe rând fură invocaţi de către Vrăjitoarea Parascheva toate Entităţile Diavoliceşti şi toţi Arhanghelii Răului Suprem.

Un vacarm de nedescris se iscă atunci când speriaţi de puternicele strigăte ale vrăjilor ţiganilor, stoluri întregi de corbi vestitori ai iernii se ridicară de pe câmpurile din apropiere şi începură a se roti croncănind ameninţător deasupra curţii boiereşti şi oprind lumina soarelui să răzbată prin miile de aripi negre întinse şi fluturânde.

– Da’ ce dracu zice mă acolo, ce i-a apucat pe toţi dracii ăştia împieliţaţi de recită în cor ce spune Vrăjitoarea?  îl întrebă Lambru pe Spiridon ce înţelegea limba ţigănească.

Spiridon era înlemnit şi nu putu să traducă cuvintele cele blestemate, gura fiindu-i paralizată de frică şi niciun cuvânt nu-i ieşea din gâtlej.

-Da’ vorbeşte, fir-ai al dracu’ cu mă-ta Spiridoane, vorbeşte odată ce se întâmplă!

Spiridon începu a repeta doar ce înţelegea, adică numele câtorva demoni, Lucifer, Satana, Mamona, de părea că-i invoca chiar şi el.

Lambru cel bătrân strigă nu prea convins la vrăjitoare: -Taci fă, că te arunc şi pe tine pe rug, lângă Flăcărică… -Taci odată!

Pe fundul gropii în genunchi Parascheva scoase de sub pletele-i bătrâne şi albe colierul de păpuşi de cârpă şi alese două: una având o capă boierească roşie şi un mic hanger, în fapt un mic ac de păr la brâu şi una cu păr blond şi cap mare ca de taur.

Din colţuri ale fustei desfăcu noduri strânse cu grijă şi scoase de acolo mici fire de păr blond şi unghii ale boierilor Lambru, procurate pe căi numai de ea ştiute. Le puse pe păpuşi şi apoi le legă una peste alta cu două fire de păr alb de al ei, după care le înfipse în zona gâtului micul hanger ac de păr.

Rostind în continuare mantrele vrăjitoreşti îşi muşcă limba până la sânge din voinţă proprie şi îşi lăsă sângele gurii să curgă pe păpuşile de cârpă, înroşindu-le de tot.

Acum nu mai semăna deloc a om Parascheva. Plină de sânge la gură şi cu faţa transfigurată de convulsiile transei în care intrase, părea că se transformă rând pe rând în toate Entităţile Iadului invocate.

Cei din curte priveau înmărmuriţi la stolurile de corbi şi la ţiganii cohani intraţi şi ei în transă, cum recită versurile celea în limba sanscrită necunoscută lor, şi tot aşteptau temându-se să se întâmple ceva groaznic, ceva nemaivăzut.

Brusc totul încetă! Vrăjitoarea nu mai scoase niciun cuvânt şi cohanii ei la fel. Corbii se aşezară din nou pe câmpuri şi lumina soarelui năpădi iar în curte.

Tuturor le veni răsuflarea la loc, fericiţi că nu s-a deschis vreo gaură în pământ şi să fie înghiţiţi de Flăcările Iadului.

-Aţi văzut mă că nu e nimic? Doar superstiţii de babă oarbă şi nebună! zise boier Lambru cel bătrân, ştergându-şi sudoarea de pe frunte şi dându-şi jos capa boierescă.

-Ia-o tu Floricele pe piranda asta, uite ţi-o las ţie să-i smulgi tu trandafirul Trandafirei şi râse la auzul rimei ce făcuse.

Bălosul se apropie şi ridică fustele cele multe ale Trandafirei, şi-şi înfipse botul cel bubos între pulpele ei fragede.

– Aşa băiatu’ tatii… Aşa… Vezi că ştii ce să faci! Muşc-o, muşc-o, n-o lăsa! râse iar Lambru.

Fata se zbătea şi dădea din picioare dar Bălosul o ţinea strâns de ele să nu-i scape, continuând să o băloşească cu gura lui buboasă.

Din groapa Paraschevei începu să răzbată ceva, aşa că un susur, ca o şoaptă, ca un cântec nesfârşit, nedesluşit. Boier Lambru ciuli urechea dar nu desluşii nimic şi nici Spiridon nu-i răspunse atunci când îl întrebă ce zice Baba Parascheva.

Vorbe şi şoapte mlădioase ca un cântec urcau la suprafaţă, unduindu-se ca o cobră regală în cântecul muzicii de fluier… Şarpe format din cuvinte şi vorbe ajung la urechea Trandafirei. Brusc începe să recunoască sunetele şi amintiri din copilăria ei îi năpădesc mintea.

Cobra melodioasă din vorbe, unduieşte spre ea, solz după solz, şoaptă după şoaptă, notă după notă şi urcă pe masa unde era pironită Trandafira. Şi începu a o fixa cu ochii mari, orbi şi albicioşi, hipnotizând-o parcă şi sâsâind cuvintele cele şoptite prin limba despicată.

Îşi aminti vorbele celea din copilărie, atunci când străbuna o pieptăna în fiecare dimineaţă, îi dădea cu leşie şi îi prindea părul în partea dreaptă cu acul mare de păr din argint al maică-sii.

Îi susura mereu în graiul hindi la ureche în timp ce o pieptăna şi îi prindea părul cu acul mare de argint al maică-sii în partea dreaptă!

Şarpele din vorbe nu o slăbea din ochii cei albi, orbi şi hipnotizatori, susurându-i în continuu în urechea dreaptă… Închise încet ochii şi vorbele începură să capete înţeles în mintea ei.

…O pieptăna şi îi prindea părul în partea dreaptă cu acul mare de argint al maică-sii!

Brusc Trandafira se lăsă moale şi încetă a se mai zbate. Înţelesese!

– Nu ştiu ce îi zice baba, dar ia uite că a liniştit-o. -Te pomeni că începu să-i şi placă, se mândri Lambru cu fie-su.

VA URMA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.