Dream IT-Lake

Una dintre pasiunile mele e pescuitul. Pescuiesc de mic copil, pe uscat, pe barcă, în orice ochi de apă. Tone de peşti mi-au trecut prin mâna la viaţa mea.

Aşa că, de ceva vreme e deschis pescuitul Catch&Release, pe balta mea Dream IT-Lake.

Peştii mei, electronici, cum îmi place să le spun, vă aşteaptă să vă bucuraţi de ei.

Acum mult timp pusesem ochii pe o baltă într-o zonă de munte şi pe care am reuşit să o achiziţionez acum 1 an.

Lacul a trecut prin schimbări radicale, a fost secat, desţelenit de rădăcini de stuf. Pe mal au apărut pontoane cu mici căsuţe, cu prize şi lumini pentru noapte.

Fauna piscicolă a pornit de la zero populaţie. Cu ajutorul unor furnizori din Ungaria şi Bulgaria, lacul a fost populat cu specimene de peste 10 kg şi până la 28 kg.

Peştii au fost introduşi în lac în cantităţi mici deodată, pentru a avea timpul necesar unor măsurări şi microcipări.

Un inginer piscicol local, nea Doru, căruia îi mulţumesc acum, m-a ajutat cu îndrumări şi logistica necesară.

Bănuiesc că toţi pescarii iubitori de Catch&Release ştiu că peştii se fură. Şi apoi se mănâncă. Unii pescari nu înţeleg că noi, patronii de bălţi, i-am pus acolo pentru distracţia lor şi nu pentru a-i mânca. Peştii trebuie trataţi ca şi un animal de companie şi atât.

Aşa că mi-a venit ideea ca fiecare peşte să fie microcipat şi în memoria cipului să introduc datele peştelui: Sex, Greutate, Lungime şi un Nume.

Da, un nume, normal şi banal.

Avem peşti de tot felul. Îl avem pe: Gicu, Nea Marin, Gheorghe, Ion, Leana, ţaţa Frosa, Marioara.

Îl avem inclusiv pe Dorel, care şi-a câştigat numele după ce a sărit de pe cântar la microcipare de 2 ori, aterizând drept în cap. Dorel e un crap ten, de 14 kg, aşa că a rezistat căzăturilor 🙂

Avem şi peşti americani:  John, Richard, Alan şi Mary.  Tot felul de locatari şi-au găsit locul în lac, numărul lor fiind de ordinul sutelor.

Acum să-l văd eu pe careva, care îl va tăia pe burtă şi îl va curăţa de solzi pe Nea Marin să-l bage în tigaie. Ar fi o dovadă clară de canibalism, să mănânci un peşte cu nume de om. Sau dacă îl mănânci pe Rex, e ca şi cum ţi-ai devora căţelul!

Şi oricum să scoţi un peşte din incintă e aproape imposibil. Totul este privat şi înconjurat de un gard înalt. La ieşire sunt senzori ca la Supermarket, aşa că nu vreţi să vă sune peştele ascuns sub bancheta din maşină.

La începutul partidei de pescuit fiecare pescar primeşte un scaner. Atunci când prinzi un peşte, e de ajuns să îl scanezi şi vei afla totul despre el, inclusiv greutatea, aşa că asta va scădea considerabil durata petrecută pe uscat a peştelui. Şi oricum scanerul vă îndrumă verbal şi vă avertizează constant cum să vă purtaţi cu peştele: „L-ai pescuit pe Fane. Are 14,8 kg. Ai grijă şi nu îl răni pe Fane.  Ai 5 minute să îl eliberezi pe Fane în apă, viu şi nevătămat”

La sfârşitul partidei fiecare pescar primeşte pe Email o listă cu toate numele şi greutatea capturilor. De acum gata, fiecare pescar va şti de câte ori a prins acelaşi peşte de-a lungul partidei.

Pe site-ul nostru veţi găsi toate datele despre fiecare peşte, de câte ori a fost prins, la ce ponton şi alte statistici.

Balta e împânzită de senzori şi zilnic înregistrăm traseul lor şi alte tabieturi.

Organizăm frecvent concursuri printre pescari, oferind partide gratuite de pescuit, pentru peştii mofturoşi şi care se lasa cel mai greu prinşi. Sau chiar deloc.

Chiar de curând am avut 2 peşti, o crăpoaică oglindă de 22,4 kg, Baba Rada şi Vasile, un crap comun de 12,8 kg.

Baba Rada a cedat totuşi tentaţiilor şi a fost pescuita până la urmă, o singură dată.

În schimb Vasile, nu. E peştele suprem, premiul absolut al bălţii. Se pare că e cel mai isteţ dintre toţi. Noi îl monitorizăm atent şi clar îl vedem cum bate balta în lung si’n lat cât e ziua de lungă. Papă un pic din nadă de colo, un pic de dincolo, dar niciodată o momeală prinsă de ac.

Tocmai de aceea suntem fericiţi să vă anunţăm, acum după atâta timp în care am tot crescut miza premiului de la 1 partidă de pescuit gratis, 10 partide, 1 lună de partide gratis, ajungem la maximum posibil:

Cine îl pescuieşte pe Vasile va primi partide gratuite de pescuit pe viaţă!

Pe viaţa peştelui Vasile, normal!

Aşa că hai să ne mobilizăm şi să punem mâna pe Vasile.

Late Update, după publicarea articolului:

Vasile nu a fost prins de nimeni. Bântuie încă prin baltă!

Dar totuşi acum 2 zile pe senzori a apărut ceva ciudat pe ecranele computerelor noastre. În plin sezon de împerechere, semnalele senzorilor Babei Rada şi ale lui Vasile s-au suprapus vreme de câteva ore bune.

Aşa că acum avem şi veşti bune şi veşti proaste:

Veştile bune sunt că în curând populaţia bălţii se va mări considerabil cu noi crapi!

Veştile proaste sunt că noii crapi vor fi mai… inteligenţi!

Doar sunt fiii celor mai şmecheri peşti din balta Dream IT-Lake!

 

Mai jos va puteti abona la postarile mele viitoare, daca detineti o adresa de e-mail.

7 comentarii

 1. Salut, vreau sa-l prind pe Vasile!!! 🙂
  Vreau locatia baltii si totodata sper ca nu sunteti din aceia cu reguli exagerate gen fir minim de 0.40, fara inaintas, cort numai verde sau de camuflaj, etc etc
  O zi buna!

  Apreciat de 1 persoană

  • Locatia baltii: Iei o paturica si o intinzi undeva pe malul unui râu, unde auzi apa susurand. Inchizi ochii si adormi si poate vei avea chiar tu o sansa sa-l prinzi pe smecherul crap Vasile.
   Orice fir de pescuit si orice fel de culoare a cortului este permisa… doar esti in propiul tau Dream. Multa bafta iti doresc!

   Apreciază

   • Acum sincer, nu ma asteptam ca cineva sa creada ce am scris. E doar o poveste, un Dream si atat. De aceea te trimiteam pe malul unui râu ca sa visezi la marea captura. Imi pare rau, nu e nici urma de mistho aici. 😊

    Apreciază

   • Nu ai dat nicaieri de inteles ca ar fi imaginar articolul. In plus, banuiesc ca stii destule despre pescuit, la cate detalii veridice contine articolul… care mie mi-a parut perfect credibil. O zi buna sa ai!

    Apreciat de 1 persoană

   • Recunosc, am trisat si am incercat sa va aduc pe toti in Dream-ul meu. Si fara grija nu esti singurul prins de acest Dream. O momeala buna da intotdeauna rezultate 🦈…
    Pentru ca… sunt Pescar… sunt Tirist… si sunt si Blogger.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.