Sfertul meu de maraton

De la o vreme alerg…
Alerg pe aici pe faleza, pe dig si pe poteci, ca am ceva timp liber.
Ultima oara am reusit 8 km fara pic de pauza. Dupa tura aceea ce evident ca s-a intins si pe digul meu cel lung de 2,7 km 😀… cand am ajuns acasa, doar asa ca chestie mi-am luat tensiunea si pulsul: 12 cu 7 si 115 -120 batai/minut. Mdea, tensiunea arata de parca statusem pe fotoliu la televizor, doar pulsul de la vreo 55 cat am de obicei, se afla la o limita acceptabila in care corpul incepe deja sa consume grasimi pentru sustinerea efortului.
Formula de calcul ar fi urmatoarea, pentru cei interesati:
1. 220 – Varsta = Ritm Cardiac Maxim.
2. 50 sau 70% din acest maxim, e o valoare acceptabila a pulsului in vreme de efort sustinut.
Acum vreo cateva zile deschisesem tv-ul conectat la antena de pe casa, ca apropo nu am cablu… sunt doar vreo 100 si ceva de canale FreeView care zboara p-aci prin eter 😏… si cum spuneam, vad pe tv o competitie „Cardiff Half Marathon”.
Cat mi-am baut cafeaua si-am scrolat pe FB, cam fix 1 ora, tot atat le-a luat si celor 5 aflati in plutonul din frunte condusi de unu cu bascheti verzi sa termine cursa. Care saracul verzului a stat 20,5 km in fruntea tuturor si pe ultimii 500 metri a fost intrecut de cel de pe locul II, ce i-a suflat toata cursa in ceafa. Curat ghinion, zau asa!
Azi pentru mine a fost mai simplu: am alergat in ritmul meu cu respiratia egala, fara sprinturi si am terminat 10,5 km fara nicio oprire, intr-o ora, tintind rezistenta si nu performanta.
Pe primul loc evident, ca doar alergam singur 😄
Culmea e ca aș mai fi dus cativa km, dar doar atat am vrut 🤪
Sa alerg propriul meu sfert de maraton!

3 comentarii

      • Nici vara nu e caldă, apa celor de aici. Eu așa am auzit. Adică pentru pielea normală a unor oameni est-europeni. Că ei se pare că au rezistența unor crococodili, în ce privește mediul umed. Cel mai bun ar fi un echipament de scafandru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.